Ангел Стойков в Студио СПРИНТ: Индиана Василев отказа на България още преди две години



12-02-2020 10:44 | Tennis24.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол за юноши до 19 години Ангел Стойков бе гост в Студио СПРИНТ, интернет предаването, което се излъчва всяка седмица в youtube канала на сайта BGsprint.com. Той коментира актуалните теми, свързани със селектирането, подготовката и представянето на юношите.  

"Още преди две години искахме да привлечем Индиана Василев да играе за България. Беше пратено официално запитване от Футболния съюз, но момчето вече беше направило своя избор и ни отказа", сподели Стойков.

"Състезателите трябва да защитят мястото си на терена, не само в националния отбор, но и в клубовете. Няма лошо треньор или мениджър да насочи вниманието ни към даден състезател, но отговорността кой ще бъде повикан в националния отбор е моя. Никой не може да си наложи мнението", категоричен бе Стойков.

Той съобщи още, че очаква Кристиан Добрев да се включи в лагера на България U19 за контролите със Сърбия (10 и 12 март). Добрев пропусна поради контузия квалификациите през ноември, както и лагера на тима в Турция.

Ангел Стойков посочи Черно море, Славия и Ботев (Пловдив) като клубове, които работят много добре с млади състезатели и не се страхуват да ги налагат в мъжките си отбори.

"Изключително много остъпваме във физическата подготовка в сравнение със силните европейски отбори. Там трябва да работим - при момчетата между 16 и 19 години. Може би подценяваме този период, но трябва да направим промяна", коментира националният селекционер.

Той говори по много важни теми - за това как се селектират играчите в националните отбори, как се наблюдават тези в България и тези в чужбина, кога и как трябва да стане преходът към мъжки футбол. И още - за европейското през 2017 година, на което нашият тим игра с набор 1998-1999, има ли амбиции да води мъжки отбор и какво да очакваме от елитния кръг квалификации, на който България (2001) ще играе с Испания, Белгия и Северна Македония.  

Фотогалерия, ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини