Симон изстрада мястото си във втория кръг



12-02-2020 15:56 | Станко Димов

Жил Симон записа изключително трудна победа на старта при 11-ото си участие на турнира в зала в Ротердам. 35-годишният французин, който е най-възрастният участник в тазгодишното издание на надпреварата, надви със 7:6 (3), 3:6, 6:3 Михаил Кукушкин след 2 часа и 41 минути игра.

Благодарение на победата Симон вече води с 4-0 в преките двубои с Кукушкин, като любопитна подробност е, че всяка от победите е на различна настилка.

Във втория кръг трикратният полуфиналист в турнира (2008, 2013, 2015) ще се изправи срещу шампиона от миналата година Гаел Монфис или португалеца Жоао Соуза.

Яник Синер, победител от Next Gen турнира в Милано за миналата година, достигна до втория кръг без игра. Италианецът, който участва с „уайлд кард“ в основната схема, трябваше да играе на старта срещу Раду Албот от Молдова. Той обаче не излезе на корта, тъй като страда от вирусно заболяване.

Куриозното е, че организаторите не успяха да намерят нито един от квалификантите, който да заеме мястото на Албот в основната схема.

Във втория кръг Синер ще премери сили с Робин Хаасе или Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини