Кореец укроти Раонич, 33 аса не стигнаха



Кореец укроти Раонич, 33 аса не стигнаха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-02-2020 10:37 | Николай Драганов

Южнокорейският тенисист Сун-ву Куон постигна най-голямата победа в своята кариера, след като в двубой от осминафиналите на турнира от сериите ATP 250 в Ню Йорк се наложи над втория поставен Милош Раонич.


Канадецът наниза 33 аса, но въпреки това загуби след 7:6(4), 6:7(4), 6:4 в полза на 84-тия в света Куон.


"Наистина съм много щастлив, че спечелих този тежък мач срещу Раонич. Той игра добре. Беше страхотен мач", коментира 22-годишният южнокореец.


В последните 12 месеца той се изкачи с понече от 150 позиции в ранглистата. Победата му над Раонич означаваше втори четвъртфинал в ATP от началото на годината.


За място на полуфиналите той ще спори с Кайл Едмънд или Доминик Кьопфер. 


Категорична победа в Ню Йорк записа четвъртият поставен Юго Умбер. Французинът спечели 11 поредни гейма и надигра с 6:1, 6:0 Маркос Жирон. Умбер се намира на рекордната за себе си 43-та позиция в света, след като през миналия месец в Окланд завоюва първата си титла.

 

На четвъртфиналите в Ню Йорк той ще се изправи срещу Миомир Кецманович, надиграл италианския квалификант Паоло Лоренци след 6:3, 6:3. Друг италианец - Андреас Сепи - надигра Стийв Джонсън след 7:6(4), 6:3. В следващия той ще играе с първия в схемата Джон Иснър или австралиеца Джордън Томпсън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини