Иснър разочарова при завръщането си в Ню Йорк



14-02-2020 10:42 | Tennis24.bg

Водачът в схемата 1 Джон Иснър отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове в Ню Йорк с награден фонд 804 хиляди долара. Миналогодишният полуфиналист загуби от австралиеца Джордън Томпсън с 6:7(2), 7:6 (3), 3:6 след два часа и половина игра.

За американеца, който почиваше на старта, това беше първи двубой след отказването в третия кръг на Откритото първенство на Австралия в края на януари заради контузия на левия крак.

Иснър пласира 22 аса, но допусна единствения пробив в срещата в началото на третия сет, след което Томпсън дръпна с 3:0 и запази аванса си, за да стигне до успеха. Австралиецът ще срещне на четвърлтфиналите Андреас Сепи (Италия).

Защитаващият титлата си и номер 3 в схемата Райли Опелка (САЩ) наниза 24 аса при успеха с 6:4, 6:4 над японеца Йошихито Нишиока.

Опелка, който през миналия сезон спечели първата титла в кариерата с Ню Йорк, ще играе срещу квалификанта Джейсън Йънг (Тайван), който изненада седмия в схемата Камерън Нори (Великобритания) с 6:4, 6:4 и за втора поредна година достигна до четвъртфиналите.

Номер 8 Кайл Едмънд (Великобритания) се наложи над германеца Доминик Кьопфер с 6:2, 6:4, а за място на полуфиналите ще играе срещу Суну Куон (Република Корея), който изненадващо отстрани трикратния шампион и номер 2 в схемата Милош Раонич (Канада) със 7:6(4), 6:7(4), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини