Квалификантка нанесе тежко поражение на Свитолина



18-02-2020 14:37 | Станко Димов

Американката квалификантка Дженифър Бреди поднесе голямата сензация на турнира на твърди кортове в Дубай, след като победи двукратната шампионка Елина Свитолина с 6:2, 6:1.

Бреди, която за втори път участва в надпреварата, тотално контролираше събитията на корта и се наложи за 61 минути, в които успя да пробие на два пъти през първия и на три през втория сет подаването на шампионката от 2017 и 2018 г.

„Трудно ми е да кажа какво се случи. В началото не започнах лошо, но след това всичко се обърка. Очаквах, че ще мога да се събера и да намеря ритъма си. В края на мача изобщо не чувствах добре топката. Нищо в играта ми не работеше днес“, каза след срещата разочарованата Свитолина, която започна надпреварата като поставена под №3 в основната схема.

На противоположния полюс беше настроението на Бреди. „Излязох на корта с нагласата, че трябва да вярвам в крайния успех. Трябваше да покажа най-добрия си тенис, за да мога да я победя. Още от първата точка следвах игровия си план и нещата за мен се получиха“, каза американката.

Във втория кръг Бреди ще срешне Маркета Вондрушова или Анастасия Севастова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини