Италианец прегази Григор в Далас



Италианец прегази Григор в Далас
Свързани играчи
02-02-2010 02:28 | Николай Драгиев

Неприятна загуба от деветата ракета на Италия Марко Круньола, записа Григор Димитров. Това стана в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Далас (САЩ) с награден фонд 50 хиляди долара. 258-ия в света Димитров поведе много бързо, печелейки първия сет, но след това бе надигран от 227-ия света италианец и логично напусна надпреварата след 6:3, 2:6, 2:6.

В първия сет първата ни ракета се представи отлично. Той се възползва от единствената си точка за пробив при 2:1 и оттам не изпусна инициативата. С блестящия си сервис, той загуби едва 5 точки при свое подаване и не даде нито една възможност на Круньола да се върне в тази част. Българинът ефектно я затвори с 6:3 след мощен ас за 25 минути игра.

Много по-оспорвана бе втората част. Италианецът проби още в началото и поведе с 3:1. При този резултат Григор имаше възможност за рибрейк в подаването на Круньола, но не се възползва. При 4:2 българинът поведе с 30:0 и втори сервис на Круньола, но италианецът някак успя да се спаси и тук. На всичкото отгоре Димитров не си взе подаването и предаде сета с 2:6, губейки началния удар на старта на решителната част.

В края на втория сет Димитров имаше сериозни проблеми със своя сервис и на всичкото отгоре направи куп двойни грешки, което доведе до загубата му.

Въпросният решителен трети откъс от мача, започна с 4 точки за пробив за италианеца. Няколко аса на Гришо го спасиха в трудните моменти и той оцеля - 1:1 гейма. При следващото подаване на българина, нямаше какво да го предпази. Круньола проби и дръпна с 4:1 и оттам безпроблемно приключи с 6:2.

Круньола взима 7 точки за световната ранглиста и 860 долара от наградния фонд. В следващия кръг той ще играе с Райлър ДеХарт или поставения под номер 6 Джеси Уитън, и двамата от САЩ.

В началото на миналата седмица Гришо достигна до втори кръг на друг турнир в САЩ - този в Хонолулу, където загуби от силния американец Донълд Йънг.

 

Българинът остава в Тексас, където с неговия партньор Девин Бритън ще играе на двойки. Двамата получиха "уайлд кард" от организаторите.

 

Следващият турнир, на който ще играе Григор най-вероятно ще бъде този в Ротердам, за където трябва да получи специална покана. Там той има да защитава доста точки от победата му над Томаш Бердих в първи кръг през миналата година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини