Федерер срещу Надал за 24-и път



06-05-2011 21:52 | Николай Драгиев

Роджър Федерер победи за 16-и път Робин Сьодерлинг и се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид. Швейцарецът надви миналогодишния финалист от "Ролан Гарос" със 7:6, 6:4 и така в събота ще спори с шампиона Рафаел Надал.

В най-добрия си мач в Мадрид през седмицата Федерер показа много стабилна игра срещу Сьодерлинг. Той не допусна нито един пробив и бе прецизен в най-важните точки. Така от 17 мача със Сьодерлинг, Федерер има само една загуба, но на "Ролан Гарос" през миналата година.

Първият сет бе изключително равностоен като в началото Сьодерлинг бе почти перфектен в своите геймове. При 5:4 в полза на Федерер той пропусна един сетбол, а при 6:5 още два. Това не повлия негативно на бившия номер 1 и той тотално надигра съперника в тайбрека. Решителна се оказа точка за 4:1, при която Федерер направи прецизен лоб.

Вторият сет предложи също качествена продукция, но важните точки отново отидоха в полза на Федерер. Той спаси две точки за пробив като при първата от тях Сьодерлинг имаше сериозни претенции към съдията Фъргъс Мърфи. "Ястребовото око" обаче показа правотата на рефера.

В типичния за него стил Федерер проби при 4:4 и след това на свой сервис приключи мача с гейм на нула.

Така предстои да видим 24-ата битка между Федерер и Рафаел Надал. Испанецът води в тези битки с 15:8 (10-2 на клей). Все пак Федерер е един от малкото играчи, побеждавали повече от веднъж Рафа на клей, включително и на финал в Мадрид преди две години.

Към момента Надал е в серия от 36 поредни победи на червено. Той спечелил 80 от 83 изиграни сета в тях!

Двубоят в "Каха Махика" (Вълшебната кутийка) ще бъде от 17,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини