ВИДЕО: Ноле премина първото испанско препятствие, изравни рекордна серия на Надал



07-05-2011 01:17 | Николай Драгиев

Новак Джокович записа своята 30-а победа от началото на сезона и 32-а поредна от декември насам. Сърбинът победи втория най-добър играч на клей през 2011 Давид Ферер след 6:4, 4:6, 6:3 и достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид. Там го чака бразилецът Томас Белучи.

С 32-ия си пореден успех Джокович изравни най-добрата серия в кариерата на Рафаел Надал, който през 2008-а година записа същия брой победи последователно. Те делят осмо място във вечната класация по този показател. Федерер има 41 на четвърто място, а лидер е Гилермо Вилас с 46.

От своя страна подкрепян от публиката Ферер изнесе отличен мач и се оказа един от най-тежките съперници на Джокович в последно време. Испанецът имаше своите шансове в първите два сета, но в края на решителната трета част, бе напълно надигран от Ноле. Срещата продължи 2 часа и 27 минути.

"Ферер е невероятен боец на корта и аз очаквах равностоен мач. С Белучи ще бъде същото, защото той е много добър, а и клеят е любимата му настилка," обясни Джокович.

Ферер започна вихрено мача и веднага проби Джокович за 2:0. Световният номер 2 постепенно се разигра и обърна ситуацията на корта до 6:4 в своя полза.

Той продължи с добрите си изяви и дръпна с 2:0 и във втория сет. Ферер не се отчая и както винаги започна да се бори с удвоени сили в трудната ситуация. Той осъществи пълен обрат до 3:2 и от гейм на гейм играеше по-силно.

В същото време Джокович изглеждаше все по-пасивен, оставяйки Ферер да диктува ситуацията на корта. Така логичното се случи при 5:4 за Ферер. Джокович не издържа на напрежението и капитулира при свой начален удар. Особено агресивен бе Ферер при втори начален удар на Джокович, което му донесе отлични резултати.

В третия сет обаче Джокович се отърси от негативните емоции и заигра в отличния стил, белязал 2011 за него. Джокович стигна до два пробива в сервиса на Ферер, който в края почти се бе предал пред непреодолимата "стена" от Сърбия.

Джокович ще се бори за достигане на шести пореден финал през сезона срещу Томас Белучи. Двубоят е в събота от 20,00 часа българско време.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини