Джокович: Започнах сезона по най-добрия начин



24-02-2020 16:29 | Станко Димов

Новак Джокович пристигна в Дубай, където през седмицата ще запише първо участие в местния АТП 500 турнир от 2016 г. насам. Сърбинът започна годината с впечатляващите 13 последователни победи, триумфирайки първи на новия отборен турнир АТП Къп, а след това и за рекорден 8-ми път на Australian Open.

„Липсваше ми. Не бях играл тук от четири години и нямам търпение да изляза на корта“, коментира Джокович в навечерието на надпреварата. „Започнах сезона по възможно най-добрия начин в Австралия и се надявам добрите ми игри да продължат и тук“.

Съперник на Ноле в първия кръг ще бъде участващият с „уайлд кард“ Малек Джазири, който в предишни години игра на старта в Дубай с тенисисти като Роджър Федерер, Анди Мъри и Григор Димитров, когото победи в първия кръг през 2018 г.

„Надявам се, че тази година ще имам повече късмет с жребия. Обикновено се падам срещу поставени играчи на старта тук. Играл съм с Роджър, с Новак, с Анди. Играх и с Григор преди 2 години“, коментира от своя страна Джазири.

В тази част на схемата попаднаха и руснаците Карен Хачанов и Андрей Рубльов, които също ще се опитат да попречат на Джокович да спечели титлата в Дубай за първи път от сезон 2013.

„Малек е страхотно момче, познаваме се добре. през годините сме тренирали много често заедно. Той е част от тура от доста години, вече има голям опит. Той не чувства напрежение, когато играе на големите арени. Преди две години победи Алекс Зверев в Китай. Ще подходя към срещата изключително сериозно и ще се опитам да покажа най-добрата си игра. Това ще бъде първият ми двубой от няколко седмици и съм длъжен да подходя сериозно“, добави Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини