Адриан Манарино –преодолимо препятствие пред Григор Димитров



26-02-2020 13:28 | Станко Димов

Адриан Манарино е съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на твърди кортове в Акапулко, който е от категория АТП 500. Двубоят между двата се очаква да започне в ранните часове на четвъртък (около 04:00 часа българско време), а залогът е място на четвъртфиналите.

До момента Григор и Адриан са играли само веднъж – на четвъртфиналите в Делрей Бийч през 2016 г., а победата е за българина – 6:4, 7:5.

На старта в Акапулко Димитров се наложи в два сета над Дамир Джумхур, а Манарино постигна успех в три сета над квалификанта Камерън Нори. За левичаря от Франция това беше едва втора победа от началото на сезона (2-6). Първата дойде в началото на месеца в Монпелие и дойде със странен резултат – 6:0, 6:7 (7), 6:0 над Алексей Попирин.

Това е 7-мо участие на Манарино в Акапулко, където той никога не е прескачал втория кръг. От своя страна Димитров участва в турнира за 4-ти път, но може да се похвали с титла от сезон 2014 и четвъртфинал при последната си визита в турнира през 2016 г.

Напълно очаквано, Григор Димитров влиза в двубоя в ролята на изявен фаворит. Bet365.com дава коефициент за успех на българина – 1.33. Ставката за победа на французина е значително по-висока – 3.25.

Кой е Адриан Манарино?
Адриан Манарино започва да играе тенис на 5 годишна възраст. Той е част от голямо семейство – има още трима братя и една сестра. В годините, в които израства на корта симпатизира на стила на игра на Марсело Риос. 

Споделя, че няма любима настилка. Обича агресивния тенис и затова любимата му част от играта са волетата и излизанията в близост до мрежата. Като повечето французи обича най-много да играе на домашни турнири. Яростен привърженик е на футболния Пари Сен Жармен и при всяка удобна възможност е на „Парк де Пренс“, за да подкрепя популярния отбор.

Има една спечелена титла – в Хертогенбош през 2019 г, и цели 8 загубени финала. За развитието на играта на Манарино в последните години ясно говори и фактът, че всичките му 9 финали са в последните 5 сезона!

Визитка:

Име: Адриан Манарино
Години: 31 (29.06.1988)
Родно място: Соаси-Су-Монтиморенси, Франция
Живее в: Валета, Малта
Височина: 180 см.
Тежи: 79 кг.
Играе с: лява ръка, бекхенд с две ръце
Професионалист от: 2004
Класиране в ранглистата: 42
Най-добро класиране: 22 (19.03.2018)
Треньор: Еруан Тортюйо

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини