Надал оформи хеттрик в Акапулко



01-03-2020 10:26 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Рафаел Надал не допусна изненада и триумфира за трети път в своята кариера с титлата от турнира в Акапулко. На финала испанецът се наложи с 6:3, 6:2 над Тейлър Фриц от САЩ. 


Това е първи трофея за Рафа в Акапулко на твърди кортове, тъй като през 2005-та и 2013-та, когато също спечели титлата, надпреварата в Мексико се провеждаше на клей.


Това е 85-та титла от ATP за Надал и първа за настоящия сезон. Той достигна до нея без да загуби сет и при средно пет гейма, които даде на съперниците си на мач. На полуфиналите световният №2 се наложи и над Григор Димитров.


Рафа вече има 20 победи и 2 загуби в Акапулко, като се присъединява към Давид Ферер и Томас Мюстер, които имат три или повече трофея от този турнир. През 2005-та година той стана най-младият шампион в турнира, а тази година - най-възрастният. 


"Не бих могъл да бъда по-щастлив. Изиграх отличен турнир от началото до края. В Акапулко спечелих първата си голяма титла в кариера, така че да бъда отново на това място след 15 години е невероятно. Не мога да благодаря достатъчно на всички хора, които винаги ме карат да се чувствам като у дома си", коментира Надал.


Доволен от своята седмица може да бъде и Фриц, който достигна пети ATP финал и първи от категория ATP 500. 22-годишният американец ще се изкачи до рекордната за себе си 24-та позиция в света в понеделник. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини