Световният №182 спечели титлата в Сантяго



02-03-2020 10:04 | Николай Драганов

Младият бразилски талант Тиаго Сейбот Уайлд спечели трофея в турнира от сериите ATP 250 в Сантяго (Чили). На финала 19-годишният бразилец се наложи над Каспър Рууд след 7:5, 4:6, 6:3 в отделните части.


Сейбот Уайлд започна седмицата като №182 в света и получи уайлдкард за участие в турнира, като преди началото на турнира имаше едва две победи в ATP тура. Той стана най-младият бразилец с титла и най-младият шампион изобщо в Латиноамериканското турне от Рафаел Надал през 2005-та година в Акапулко. Освен това е първият тинейджър шампион от Алекс де Минор през миналата година в Сидни. 


"Това е невероятно постижение. Нещо, за което винаги съм мечтал. Трябва да извлека най-доброто от тази седмица и да продължа така в останалата част от сезона. С всеки мач чувствах себе си на корта, усещах че мога да вървя стъпка по стъпка. Когато стигнах финала знаех, че трябва да подходя към него като към поредния мач, както играх през цялата седмица и да търся шансовете си", коментира щастливият бразилец.


Триумфът му донесе изкачване с 69 места в ранглистата, където вече заема №113. Той се намира в отлична позиция да се класира за младежките финали Next Gen ATP, които се провеждат в края на сезона в Милано. Сейбот Уайлд скочи от 14-та на втора позиция в класирането засега. 


Доволен от представянето си в Чили може да бъде и 21-годишният Каспър Рууд, който преди две две седмици в Буенос Айрес също вдигна първата си титла. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини