17-годишна шокира Слоун Стивънс в Монтерей



05-03-2020 11:28 | Николай Драганов

Седмица след като достигна своя първи финал в WTA на турнира в Акапулко, 17-годишната Лейла Фернандес записа ново страхотно постижение в Мексико. На турнира в Монтерей Фернандес се наложи над бившата №3 в света и шампионка от Големия шлем Слоун Стивънс - в отделните части 6:7(5), 6:3, 6:3.


Това е втора победа за Фернандес над представителка на Топ 50 в кариерата ѝ и втора в рамките на месец, след като на турнира в "Фед Къп" с екипа на своята родина Канада надигра Белинда Бенчич.


През последните две седмици канадката има 8 победи и 1 загуба, като поражението на финала в Акапулко дойде след маратонски мач срещу Хедър Уотсън, продължил близо три часа. 


В първи кръг в Монтерей тя надигра Стефани Фьогеле. След победата и във втори кръг над Стивънс, тя очаква победителя от мача между Елина Свитолина и Олга Говорцова. 

 

В момента Слоун Стивънс се намира под №37 в света, като от началото на сезона записа четири поредни загуби в първи кръг, преди да прекъсне серията на старта в Монтерей. 2019-та също беше тежка година за нея, като последният турнир, на който е прескачала трети кръг, е Откритото първенство на Франция. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини