Чилич: Джокович е най-великият в историята, ще счупи рекорда на Федерер



07-03-2020 09:05 | Николай Драганов

Новак Джокович, в своя разцвет на силите, е "най-великият играч в историята" и вероято ще държи рекорда за най-много титли от Големия шлем в края на кариерата си.


Това е мнението на неговия колега Марин Чилич, който стана поредният играч, коментиращ темата за съперничеството между "Голямата тройка" - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Ноле. 


"Новак Джокович все още не е загубил мач тази година. Той е фаворит и на Индиън Уелс. За мен, в своя разцвет, Новак е най-великия на всички времена. Човекът с невероятен тенис, който почти няма дупки в своята игра", коментира Чилич.


"Той ще бъде мотивиран да задържи това ниво и да надделее над Надал в битката за първото място в света. Вярвам, че Джокович има най-добрите шансове да завърши кариерата си с най-много титли от Големия шлем в историята. Не е толкова далеч зад Федерер, освен това е здрав и има страхотен отбор", добави хърватинът.


"Той може да играе на високо ниво още четири, пет или шест години и определено е в най-добра позиция, за да спечели най-много титли от Шлема", добави Чилич.


В момента Ноле разполага със 17 трофея, Надал има 19, а Федерер - 20. Последният играч извън тях тримата, който спечели титла от Шлема, беше Вавринка на US Open през 2016-та година. Преди това само Анди Мъри и самият Чилич имаха това щастие в последните години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини