Уникален Джокович спечели загубен мач (видео)



07-05-2011 22:48 | Станко Димов

Новак Джокович продължава да пренаписва историята на тениса. Сърбинът записа 31-ва поредна победа в ATP, след като спечели загубен мач срещу Томас Белучи в полуфиналите в Мадрид.

 

Джокович се наложи с 4:6, 6:4, 6:1 след малко повече от два часа игра. Успехът е особено впечатляващ, след като Ноле изоставаше в мача с 4:6, 1:3.


23-годишният Белучи започна много силно двубоя. В първия сет бразилецът буквално смаза съперника си с начален удар, като почти не загуби точки при свой сервис. Един единствен пробив се оказа достатъчен за Белучи да поведе в резултата с 6:4.


Вдъхновената игра на сензацията в турнира продължи и през втория сет. След ранен пробив Белучи поведе с 3:1 гейма и се виждаше сигурен за финала утре. Опрян до стената обаче Джокович показа защо е непобеден от началото на сезона. Сърбинът върна пробива, разигра се, и до края на сета загуби само един гейм.


В решителната трета част всичко бе ясно. Прероденият Джокович тотално надигра загубилия концентрация Белучи и напълно заслужи мястото си на финал.


Именно утрешният мач в Мадрид се очертава като най-очакваният може би от началото на сезона. Срещу Ноле излезе световният номер 1 Рафаел Надал, който няма загуба на клей от 2009-та година, в частност от 37 срещи. Нещо повече – испанецът загуби два поредни финала в „Мастърс 1000” турнирите именно от Ноле и ще търси задължителен реванш, при това пред родна публика.

Финалът е от 19,30 часа българско време в неделя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини