ATP: Календарът след Индиън Уелс остава непроменен, засега



10-03-2020 08:06 | Николай Драганов

Официалната страница на ATP публикува съобщение на председателя на асоциацията Андреа Гауденци по повод отмяната на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс и възможността същата съдба да имат и други надпревари в следващите седмици.


Надпреварата в Калифорния трябваше да започне на 12 март, но заради случаи на коронавирус в областта беше взето решение турнирът да бъде отменен. Засега не е известно кога и дали Индиън Уелс все пак ще се проведе на други дати по-късно през сезона.


„Съжаляваме, че BNP Paribas Open в Индиън Уелс няма да се проведе, но календарът на ATP Tour след това остава факт. Ние продължаваме да следим ситуацията ежедневно, като работим в тясно сътрудничество с нашите членове - играчи и турнири - с разбирането, че ще се съобразяваме с решенията на месните здравни власти", посочва Гауденци. 


"Ангажираме се да проучим всички възможности за провеждането на предстоящите турнири, като здравето и безопасността на нашите играчи и всички други заинтересовани страни остават наш основен приоритет. Всички допълнителни актуализации ще бъдат съобщени на ATP платформите", добавя той.


Вчера испански медии коментираха, че има огромна вероятност турнирите в Маями, Монте Карло и Рим също да не се проведат по план. Отмяната на турнира в Маями (25 март - 5 април) е на 99% сигурна, след като длъжностните лице вече обявиха, че музикалният фестивал „Ултра мюзик“, който трябваше да се проведе по същото време, при това на 20 мили от Маями, е отменен.


„Марка“ твърди, че турнирите в Индиън Уелс и Маями (ако и той бъде отложен) най-вероятно ще бъдат проведени в седмиците след US Open и ще бъдат за сметка на азиатското турне. Турнирите в Пекин и Шанхай вероятно ще отпаднат от календара за този сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини