Медведев нямал идол, искал да е себе си



10-03-2020 08:19 | Николай Драганов

Световният №5 Данийл Медведев заяви, че никога не е имал свой идол в тениса, тъй като винаги е искал да бъде самия себе си. 


"Нямах идол, защото исках да бъда себе си, да направя нещата за себе си. Но когато бях млад гледах мачовете на Николай Давиденко, Марат Сафин и Михаил Южни - най-добрите руски играчи в тези години", коментира руснакът в отговор на въпрос от феновете в промоционално видео.


Финалистът на US Open говори също за обичайната си тренировъчна рутина. "Правя една или две тенис сесии на ден, общо около два часа, и тренировка за час и половина. В топ 100 всички се познаваме много добре и тренираме заедно много пъти, но всеки мач е различен и трябва да анализирате и също да се съсредоточите върху някои конкретни точки, за да усложните живота на съперниците", добави той.


Относно поведението си на корта, за което в Медведев понякога получава критики, той каза: „Показвам емоциите си на корта, но не празнувам много, когато печеля. Това е нещо, което харесвам, така че вероятно никога няма да го променя “.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини