Правителството на Франция ще решава за Ролан Гарос



11-03-2020 17:27 | Tennis24.bg

Правителството на Франция и медицинските експерти ще решат дали „Ролан Гарос“ 2020 ще се проведе. Това каза пред „Екип“ турнирният директор Ги Форже.

„Всичко турнири, планирани за следващите седмици, са отложени. Това е неизбежно. Да се играе при затворени врата? Това също би било проблем. Има време до „Ролан Гарос“ (24 май – 7 юни), но в същото време нещата се случват бързо.Преди всичко трябва да мислим за здравето на играчите и зрителите. Ще проучим всички варианти, но финалното решение няма да бъде взето от френската федерация. Ще следваме препоръките. В момента големият въпрос е колко ще продължи“, коментира Форже.

Припомняме, че тази седмица трябваше да се състои първият за сезона Мастърс 1000 турнир – този в Индиън Уелс, но надпреварата беше отменена заради разпространението на коронавирус.

На този етап се очаква сезонът в ATP и WTA да бъде подновен на 25-ти март в Маями, но съществува реална опасност и тази надпревара да не се състои. Турнирите в Монте Карло и Рим също са под въпрос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини