Иванович и Швайни: Бъдете отговорни, пазете себе си и близките



17-03-2020 10:36 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Ана Иванович и нейният съпруг Бастиан Швайнщайгер, бивш германски национал и звезда на Байерн Мюнхен, публикува в социалните мрежи послание към всички свои последователи във връзка с пандемията от новия опасен щам на коронавирус.


"В тези времена е важно да се грижим за себе си и хората, които обичаме, но същото така да покажем уважително поведение към нашите съседи. Да запазим сигурността на всички трябва да е топ приоритет. Затова е важно да се държим отговорно, да внимаваме и да слушам съветите на експертите. Ние сме отговори да направим така, че болните и възрастните да не са изложени на допълнителна опасност. Разпространението на вируса трябва да бъде забавено. Използваме възможността да благодарим на всички лекари и доброволци, които поставят себе си на риск, за да направят всичко необходимо обществото ни да премине през този тежък момент. Останете здрави!", гласи съобщението на звездната двойка.


Към настоящия момент диагностицираните случаи на коронавирус общо са малко над 183 000 в света, като от тях 7100 са жертвите, а около 80 000 се считат за оздравели. 


В момента най-тежка е ситуацията в Европа и най-вече в Италия, където ежедневно живота си губят над 300 души. На Апенините активните случаи към момента са над 23 000, а жертвите общо - 2158. За сравнение, активните случаи в Китай са около 9000, жертвите - 3226, а оздравелите - близо 69 000. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини