Американците с остра критика към Ролан Гарос18-03-2020 11:38 | Станко Димов

Решението на френската федерация по тенис да премести „Ролан Гарос“ в края на септември и началото на октомври предизвика остра реакция от страна на организаторите на US Open. Американците заявяват, че на този етап не смятат да променят датите на турнира, но ако се стигне до такова решение, то то ще бъде съгласувано с ръководните органи на WTA, ATP и ITF.

„Тенис асоциацията на САЩ продължава подготовката за US Open 2020 и в момента не планира никакви промени на датите на турнира. В момента живеем в безпрецедентни времена и обмисляме всички варианти, включително възможното провеждане на турнира на по-късни дати. Във времена, в които целия свят се обединява, ние разбираме, че подобно решение не може да бъде взето едностранно. По този въпрос USTA ще се консултира с другите турнири от Големия шлем, WTA, ATP и ITF и нашите партньори Laver Cup“, се казва в съобщението на USTA.

След промяната на датите, „Ролан Гарос“ трябва да се проведе седмица след US Open!

Любопитното е, че по същото време са планирани турнири като този в София и Laver Cup, който тази година трябва да се състои в Бостън. От надпреварата също реагираха остро и обявиха, че вече са продали всички билети и не обмислят промяна на датите на провеждане.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини