Халеп за коронавируса: Спазвайте препоръките и Бог да ни пази19-03-2020 10:25 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Симона Халеп стана поредният играч, който коментира настоящата извънредна ситуация в целия свят, наложена от опасния нов щам на коронавирус - COVID-19. Вчера стана ясно, че поне засега всички тенис двубои са отменени до 7 юни. 


В социалните мрежи Халеп публикува видео, в което говори за коронавируса и причинената от него ситуация.


„За съжаление всички преминаваме през много труден период, изправени пред тест, какъвто едва ли бихме могли да си представим преди няколко месеца. От друга страна, това е идеалната възможност да покажем, че знаем как да бъдем подкрепящи и отговорни за живота си и живота на тези около нас. Докато сме вкъщи, лекарите и медицинският персонал полагат огромни усилия да лекуват и спасяват всеки живот, рискувайки в името на общото благо", коментира Халеп.


"Нека стриктно да следваме заръките на властите и по този начин да допринасяме за решаването на този проблем, който ще се отрази драматично на нормалния ход на нашия живот", добави тя, след което разкри, че е направила дарение.


"Реших да даря пари за закупуването на необходимото оборудване и материали в такива ситуации. Те ще бъдат насочени незабавно към медицинските власти в Букурещ и Констанца. Насърчавам всички, които могат да направят същото, да допринесат за съвместните усилия за борба с този вирус. Междувременно, нека всички се грижим за себе си, да бъдем отговорни и позитивни! Бог да ни пази!“, завърши румънката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини