Поглед назад: Първият от петте трофея на Ноле в Индиън Уелс (видео)



21-03-2020 11:40 | Николай Драганов

Борбата с разпространението на опасния нов щам на коронавирус наложи безпрецедентни мерки в света на спорта, в това число и тениса. Всички турнири в следващите седмици са отменени, а в този период Tennis24.bg ще ви предложи поглед назад към някои от най-значимите мачове на Григор Димитров и топ звездите на тениса в турнирите, които трябваше да се проведат в съответната седмица. 


Новак Джокович е носител на пет трофея в Индиън Уелс, като единствено Роджър Федерер може да се похвали със същото постижение в тази надпревара. Сърбинът триумфира в три поредни сезона в периада 2014-2016, подобно на Федерер между 2004 и 2006-а година. Той спечели още един трофей през 2011, а първият му трофей дойде през 2008-ма година.


Към онзи момент Ноле е №3 в света и току що е спечелил първата от своите 17 титли от Големия шлем - Australian Open. Година по-рано в Индиън Уелс, макар и доста по-назад в ранглистата, Ноле стига до финал, но е победен от Рафаел Надал. Но през 2008-ма е време за реванш - сърбинът надиграва Надал с 6:3, 6:2 на полуфиналите. 

 


В другия полуфинал непоставеният Марди Фиш изненадващо печели със същия резултат срещу №1 в схемата Роджър Федерер.

 

 

На финала Ноле стига до успеха след 6:2, 5:7, 6:3 и печели първи трофей в Индиън Уелс и трети от сериите "Мастърс", след като година по-рано е триумфира в Маями и Канада. Общо в кариерата му тази титла е под №9, като през годините до настоящия момент ще спечели общо 79 във всички турнири и 34 от "Мастърс" категория. 

 

 

Що се отнася до Марди Фиш, който в кариерата си успя да стигне до №7 в света, американецът е първият играч, който взима сет на Ноле в това издание на турнира. Той така и не успя да спечели "Мастърс" титла, въпреки че игра още три финала, освен въпросния в Индиън Уелс през 2008-ма. Последната от общо шестте му титли беше през 2011-та година в Атланта. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини