Надал изпрати окуражително съобщение относно коронавируса (видео)



22-03-2020 09:43 | Николай Драганов

Рафаел Надал използва социалните мрежи, за да изпрати съобщение в подкрепа на хората, които са непосредствено натоварени със задача да се справят с пандемията от новия коронавирус. 


ВИДЕО

 

 

Ето и цялото му съобщение:


Здравейте на всички!


На първо място, исках да се извиня, защото бях извън социалните медии известно време, но това са много трудни моменти за всички. Цялата тази ситуация ни завладява и всички сме ангажирани по най-добрия възможен начин от домовете си.


Исках да изпратя благодарствено послание на всички лекари, медицински сестри и всички здравни служители, които ни защитават, както и на полицейските сили, гражданската и националната гвардия, армията и всички онези, които ни карат да се чувстваме малко по-сигурни, които са в първата линия на огъня. В крайна сметка те са тези, които са най-изложени на риск да хванат [вируса] и те са нашите герои. Искам да изразя възхищението си и да благодаря на всички ви.


И накрая, искам да изпратя своята подкрепа на всички страдащи семейства, както на заразените, така и най-вече на тези с роднини или приятели, починали от коронавируса. Изпратете им съобщение за насърчение. Трудно е да кажем нещо в тези трудни времена и мога само да кажа, че всички съжаляваме и се надяваме, че ще можем да продължим живота си скоро. 


В тези трудни времена има и положителни неща. Показваме, че сме обединен народ, много компании подкрепят и допринасят, а всички граждани се показват единни ден след ден, спазвайки всички стандарти, които здравните [власти] ни съветват: останете вкъщи, следвайте всички указания, за да прекратим тази страшна пандемия възможно най-скоро.


Благодаря и ще се видим скоро,
Рафа

 

Испания е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни - регистраните случаи там до 21 март са общо 25 496, от които жертвите са 1 381, а хората в тежко или критично състояние - 1 612. Страната е на четвърто място по брой случаи в света, като само в Китай, Италия и САЩ те са повече. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини