Тихомир Иванов: Създаваме план ден за ден, неприятно е



24-03-2020 18:12 | Tennis24.bg

Световният шампион за студенти в скока на височина Тихомир Иванов сподели в Студио СПРИНТ, че се е изолирал в село Змейово край Стара Загора. Извънредното положение в България, наложено заради пандемията от коронавируса затвори спортни съоръжения, а атлетът ни импровизира своята подготовка.

„Всичко е затворено. Нямам достъп до зали. Тренираме в двора на къщата, каза в Студио СПРИНТ финалистът на Олимпийски игри и световни първенства. - Набавили сме си препятствия, направих опити на скок височина (б.а. ножичен стил), правим подскоци. Излизаме по поляните да бягаме, защото сме на село и няма много хора. Създаваме някакъв план ден за ден. Неприятно е.”

Обикновено атлетическият сезон започва през април, но вече няколко от турнира през април и май бяха отложени, не е ясна и съдбата на Олимпийските игри. Иванов коментира и фактът, че не е ясно кога ще бъдат първите състезания тази година.

„Тренираме, но не знаем за какво тренираме. Опитваме се да намерим някаква мотивация, до някаква степен да си вършим работата, доколкото можем. Ние това работим - спортисти сме”, заяви още Иванов.

Той споделя, че ограничил до минимум контактите си. Вижда се само с годеницата си шампионката на България в скока на височина на открито Елеонора Драгиева, нейните родителите и треньорът Георги Гетов.

„Нашето здраве и на нашите роднини е най-важно. Пазете се и остане вкъщи”, призова многократният шампион на страната ни в скока на височина Тихомир.

Какво COVID-19 е променило още в подготовката му и хранителния му режим, както и кой още влиза в кадър по време на интервюто можете да видите в Студио СПРИНТ във видеото – ТУК

Екипът на Студио СПРИНТ изказва и специалната благодарност на Тихомир Иванов и Елеонора Драгиева за отлично организираното заснемане на интервюто и поздравления на Елеонора за успешния й дебют на журналист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини