Мъри не е оптимист за Уимбълдън



27-03-2020 12:39 | Tennis24.bg

Един от най-добрите двойкови играчи в последните години Джейми Мъри смята, че за организаторите на Уимбълдън ще бъде много трудно да го пренасрочат за други дати, ако бъде отложен заради пандемията от коронавирус.

Решението по въпроса с мястото на Уимбълдън, който трябва да се проведе между 29-и юни и 12-и юли, трябва да бъде взето другата седмица. От „Ол Ингланд Клъб“ за момента отхвърлят варианта мачовете да се провеждат без зрители.


„Не знам колко дълго време биха могли да го бутат назад във времето. Реално ситуацията не изглежда страхотно за хората от Лондон, но зависи какво ще се случи и с целия календар в световния тенис.


Има много други заинтересовани страни, много други турнири, които трябва да разгледаме преди да вземем решение за Уимбълдън. Трябва да се мисли дори за неща като дневна светлина за турнира. Ако турнирът се проведе късно през есента, дори да остане за края на сезона, ще имаме все по-малко дневна светлина. Когато играете в Уимбълдън е нормално да можете да играете до 10 през нощта", каза Джейми Мъри.


Организаторите на Откритото първенство на Франция вече взеха решение да го преместят за периода 20 септември до 4 октомври, като по график трябваше да стартира през май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини