Турнирът по тенис на маса в Панагюрище засега ще се проведе по график



08-04-2020 12:32 | Tennis24.bg

Едно от най-големите спортни състезания в България за годината – турнирът по тенис на маса „Асарел България Оупън“, за момента ще се проведе по график от 1 до 6 септември в Панагюрище.

Това съобщи за БНР Асен Попниколов, председател на сдружението, което организира проявата.

„Нашето желание е традиционният турнир да се проведе на заявените дати. От Международната федерация по тенис на маса (ITTF) искат от нас отговор до петък дали ще организираме състезанието. Към момента отговорът ни е „да“. Разбира се, не всичко зависи от нас. Зависим от това как ще се развие пандемията от коронавирус. Не се знае до септември какви мерки ще са в сила на територията на България. Кметът на града също трябва да даде разрешение. Освен това традиционно идват тенисисти от над 40 държави, част от които са сред най-засегнатите от Covid-19“, коментира Попниколов.

В същото време ITTF определи нови дати за провеждане на световното отборно първенство в Бусан (Южна Корея). То трябва да започне на 27 септември  Първоначално шампионатът и с българско участие трябваше да се състои в периода 22-29 март, но беше пренасочено за 21-28 юни.

След поредното онлайн заседание на ръководството на ITTF е взето решение всички прояви до 30 юни да бъдат спрени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини