Хенман: Мъри все още може да играе на Уимбълдън



11-04-2020 18:33 | Tennis24.bg

Бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман заяви, че Анди Мъри все още може да участва на няколко Уимбълдън-а, преди да прекрати кариерата си, независимо от проблемите с контузии.

Шотландецът получи нова травма през декември, когато нарани костта на дясното си бедро, където му бе поставена метална пластина миналата година в опит да възстанови хроничните болки в хълбока, които го тормозеха в продължение на почти три години. Но Хенман, който отблизо следи прогреса на Мъри, вярва, че 30-годишният бивш номер 1 в света ще превъзмогне последната си контузия и че трикратният шампион в турнирите от Големия шлем ще играе на още няколко Уимбълдън-а, преди да се откаже от тениса.

„Видях го да тренира преди няколко седмици, когато изглеждаше, че може да се включи на турнира в Маями (на 25 март, след отмяната на Индиан Уелс). След като от дълго време не е бил на корта, и при прогреса, който направи, Анди със сигурност ще бъде разочарован, защото бе близо до завръщане. Той пропусна толкова много турнири, но вероятно принудителната пауза ще му даде възможност – и, разбира се, ако тялото и хълбока му му позволят – да играе по-дълго, по отношение на възраст“, започна Хенман за The Guardian.

“Помня един мач с Агаси, когато Андре бе 18 месеца извън корта, по различни причини, но той се завърна по-свеж и енергичен. И продължи да играе до 36. В онези дни това бе голяма възраст за един тенисист. Аз прекратих кариерата си, когато бях на 33 и това бе също една голяма възраст в онези времена. Но с тренировъчните техники и предпазване от контузии, играчите сега със сигурност играят до по-дълго време. Така че, ако тялото на Анди му позволи и той разполага с нужната мотивация, с която мисля, че разполага, то смятам, че на него ще му останат още няколко участия на Уимбълдън“, завърши той. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини