Павлюченкова: Имам сериозни съмнения за този сезон



13-04-2020 01:13 | Tennis24.bg

Анастасия Павлюченкова сподели, че има сериозни основания да счита, че настоящият сезон няма да бъде довършен заради световната пандемията от коронавирус. Всички турнири в последния месец бяха отменени, като на този етап се не предвижда кампанията да бъде подновена поне до 13 юли.

„Неясно е какво ще се случи с този сезон, дали въобще ще можем да играем повече до края на годината. Аз съм в Съвета на играчите на WТА, общувам не само с другите състезателки, но и с функционерите и ръководителите в тениса. Затова имам сериозни поводи за съмнения за този сезон. Макар че, в настоящия момент няма човек, който може да каже какво би могло да стане“, коментира 30-ата в световната ранглиста в момента Павлюченкова в интервю за ТАСС.

Тя продължава тренировки в домашни условия. „За всички състезателки ситуацията с поддържането на спортната форма е много сложна. Имам късмет, че в дома ми разполагам с фитнес зала, имам достатъчно пространство, където мога да тичам, имам и малък корт, въпреки че настилката му не е най-добрата, а имам и стена, на която мога да тренирам. Може би условията за мен в тази карантина са най-добрите в сравнение с всички останали руски играчи“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини