Решават съдбата на US Open през юни



Решават съдбата на US Open през юни
Свързани турнири
Тагове
17-04-2020 13:23 | Tennis24.bg

Организаторите на US Open ще решат през юни дали през настоящия сезон ще бъде проведен последният от турнирите от Големия шлем. Съществува малка вероятност двубоите на „Флашинг Медоус“ в Ню Йорк да се изиграят без публика.

„Може и да играем без зрители. Към момента всички възможни решения са на масата пред нас. Нека бъдем честни и да кажем, че не желаем и не трябва да се стига до мачове пред празни трибуни. Това не би било в духа на тениса. Става дума за здравето и благоденствието на всички, фенове, състезатели и поддържащите екипи на турнира“, заявиха организаторите.

Откритото първенство на САЩ трябва да се проведе от 31 август до 13 септември. До момента Ню Йорк пострада най-много от пандемията с Ковид-19 в САЩ, като починалите след заболяване от новия вирус в града са над 10 хиляди.

Откритото първенство на Франция беше преместено за периода 20 септември-4 октомври. Всяка година „Ролан Гарос“ се играе през май. Провеждащият се по традиция през юни Уимбълдън беше отменен заради пандемията от коронавирус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини