Милман критикува тримата големи



20-04-2020 12:14 | Tennis24.bg

Австралиецът Джон Милман критикува решението на тримата най-успешни играчи - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, да създадат фонд, който да подпомага по-ниско ранкираните състезатели.

"Ако сме притеснени за играчите от 250-о до 700-но място в света, защо бе нужно да се чака появата на тази глобална пандемия, за да бъде осъзнато нещо толкова очевидно. Твърде много години големите пари в тениса са заложени само в големите състезания за сметка на малките", написа заемащия 43-то място в световната ранглиста Милман в профила си в "Туитър".

Джокович, който е президент на Съвета на играчите в АТП, наскоро заяви пред "Екип", че е изпратил писма до всички играчи от топ 100, в които ги моли да дарят пари за фонда, като сумата е разпределена според скала. Играчите от топ 5 са помолени да помогнат с по 30 000 долара, докато Милман попада в групата с дарения от 10 000 долара.

Според сърбина целта е да се съберат общо 4,5 милиона долара, като част от тях ще бъдат набавени и от турнирите от Големия шлем и Финалите на АТП. Сумата ще бъде разпределена по равно между играчите, като всеки от тях ще получи по 10 000 долара.

Заради глобалната пандемия от COVID-19 от началото на март бяха спрени всички състезания по тенис, организирани от АТП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини