Джокович: Трябва да помогнем на играчите, които са назад в ранглистата



22-04-2020 18:42 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович призова международното тенис общество да се включи във финансирането на фонд, който подпомага тенисисти от долната част на ранглистата.

"За мен е привилегия да използвам статута ми на топ играч и да призова всички водещи тенисисти да помогнат на своите колеги, които са затруднени от пандемията от коронавирус. Аз лично съм изкарал достатъчно пари, за да живея много години и без да играя", заяви Джокович по време на "Инстаграм" чат с Фабио Фонини.

"Всеки тенисист може да помогне с толкова, с колкото пожелае. Трудно е да натискаш някой да дава от личните си средства, независимо на коя позиция в ранглистата се намира той. Разбирам също така, че има и различни мнения. Аз обаче съм длъжен да поканя всеки, който иска тенисът да оцелее, да дари средства на фонда".

Джокович, който има 17 титли от Големия шлем, е изкарал близо 144 милиона долара само от наградни фондове през кариерата си.
Други обаче обират трохи от турнирите и самият сърбин призна, че вече знае за няколко случая на тенисисти, които са се отказали заради липсата на финанси.

"Това е сериозен проблем. Трябва да мислим как да разширим глобалното влияние на тениса и да покажем единност. Не бива да забравяме тези, които са в долната част на ранглистата", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини