Пуснаха на свобода изнасилвача Боб Хюит



Пуснаха на свобода изнасилвача Боб Хюит
Тагове
25-04-2020 13:41 | Tennis24.bg

Носителят на 15 титли на двойки от турнирите от Големия шлем Боб Хюит беше освободен от затвора условно в петък, след като излежа близо четири години от шестгодишна си присъда за изнасилване и сексуално посегателство над момичета, които е тренирал в Южна Африка през 80-е и 90-е години. Трите жертви са били непълнолетни по това време.

Хюит, който беше лишен от мястото си в Залата на славата на тениса, след като се появиха обвиненията, се върна в дома си в близост до град Порт Елизабет на южното крайбрежие на Южна Африка, съобщи Министерството на правосъдието.

Бившият южноафрикански тенисист, който сега е на 80 години, беше осъден през 2015 година. Той беше признат за виновен в изнасилване на едно момиче, което по това време е било на възраст под 16 години, както и изнасилване на друго момиче под 16 години през 1982 година. Той беше признат за виновен и в сексуално посегателство над трето момиче, което е било на възраст под 18 години, през 1994 година. Хюит влезе в затвора през 2016 година, след като не успя да обжалва присъдата си.

Южноафриканските медии съобщават, че жертвите, които чакали 20 и повече години за справедливост, се противопоставят на неговото освобождаване.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини