Надал не е пипал ракета от месец и половина



27-04-2020 18:26 | Tennis24.bg

Носителят на 19 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че не е провеждал нормални тренировки с ракета от месец и половина и е силно притеснен за завръщането си на корта. Световният №2 е изолиран в дома си в Манакор на остров Майорка заради пандемията от коронавирус, която спря спорта почти навсякъде по света от средата на март.

Надал, който на 3 юни ще завърши 34 години, разкри, че страда от различни болежки заради контузии от последните сезони и е притеснен, че ще му е необходимо повече време, за да възвърне формата си.

"Когато започна пак да удрям топката, ръката ще ме боли на няколко места... китката, рамото. Когато толкова време не си играл, рисковете от контузия са много по-големи в сравнение с времето, в което можеш да тренираш нормално с ракета, дори ако е за кратко време", заяви Надал.

"Ако можех да имам истинска тенис тренировка за час и половина на ден или поне да правя упражнения за специфичните мускули, които са нужни за тениса, това би ми помогнало да подготвя добре тялото си за завръщането на корта. Със сигурност ще е необходимо време", каза още испанецът.

Сезонът в тениса е прекратен до 13 юли, но реалните очаквания са турнирите да бъдат подновени най-рано през август. Самият Надал заяви по-рано, че е песимист за оставащата част от кампания 2020.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини