Тенис клуб се извини на Джокович



06-05-2020 11:42 | Tennis24.bg

Испанският тенис клуб "Пуенте Романо", в който Новак Джокович тренира в началото на седмицата в разрез с правилата на местните власти в борбата с коронавируса, потвърдиха, че са дали разрешение на сърбина да се готви в комплекса.

Джокович публикува видео в "Инстаграм" от заниманието си на корт в клуба от курорта Марбея в понеделник, когато спортистите в Испания получиха разрешение да подновят индивидуални тренировки.

Федерацията по тенис на страната реагира незабавно на записа и изясни, че тенисистите нямат право да провеждат занятия на корт до 11 май, а могат единствено да правят самостоятелни упражнения на открито.

"Разбрахме, че професионалните спортисти могат да тренират отново и дадохме разрешение на г-н Джокович за използва базата ни. След като говорихме с тенис федерацията ни стана ясно, че той трябва да изчака до 11 май, за да използва кортовете в клуба ни. Обяснихме на г-н Джокович ситуацията и той се съгласи да поднови занимания от този ден. Съжаляваме за грешката си при тълкуването на правилата и се извиняване на г-н Джокович за причиненото му неудобство", обявиха от клуб "Пуенте Романо".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини