Валентин Димов започна с победа Zagorka Tennis Cup в Пловдив



10-05-2011 18:12 | Николай Драгиев

В първия състезателен ден от основната схема на Zagorka Tennis Cup в Пловдив по двама български представители съответно продължиха и отпаднаха в турнира. На централния корт в ТК „Локомотив” Александър Лазов се представи силно, побеждавайки с 6:2, 6:2 австриеца Херберт Вилшнинг.

След тях на корта излезнаха един срещу друг държавния шампион в зала за тази година Серафим Грозев и състезателят ни за купа „Дейвис” – Валентин Димов. Двамата изиграха оспорван първи сет, завършил с победа за Димов 7:6 (5). Във втория сет Димов наложи превъзходство и спечели с 6:2. Освен Грозев, Георги Йорданов също отпадна в първия кръг на турнира след трисетов мач с Едоардо Еремин, завършил с победа за италианеца 6:2, 3:6, 6:0.

По-късно през деня предстоят и мачовете по двойки. На кортовете днес ще има една българска двойка, представена от младите български състезатели Пламен Авуски-Недялко Краев, които ще играят срещу немския дует Матиас Колбе-Стивън Монеке.


Програмата за утрешния ден предвижда още по-голямо българско участие. В първия мач на корт №1 Тодор Енев ще се изправи срещу Егор Герасимов, а след него Димитър Кузманов ще има за съперник Георге Балафутас.

Финалистът от Варна Тихомир Грозданов ще играе с Иля Лебедев на корт №5, а получилият „уайлд кард” Динко Халачев срещу Парис Гемукидис. Мачовете на Енев и Грозданов започват в 10.00 часа, а тези на Кузманов и Халачев са след тях.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини