Загубата, която разби сърцето на Новак Джокович (видео)



18-05-2020 12:32 | Tennis24.bg

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович разкри кой е бил най-тежкият момент в кариерата му до момента. Сърбинът е категоричен, че това е поражението от Хуан Мартин дел Потро на старта на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро през 2016 г. Джокович изрази надежди, че ще бъде в топформа за следващия Олимпийски турнир, който трябва да се проведе през лятото на 2021 г. в Токио.

„Поражението от Дел Потро в Рио е най-тежкото в кариерата ми. Толкова много очаквах тези Игри. Бях първа ракета в света, спечелих последните четири турнира от Големия шлем поред. По отношение на резултати, форма и самочувствие бях в своя пик. Усещах, че това е най-добрият момент да се боря за златен медал“, припомни си Джокович.

„Това поражение просто разби сърцето ми, защото Олимпийските игри са едно от най-важните спортни събития в историята. Освен това е голяма чест да представлявам родината си. Сега вече имам повече опит и очаквам с нетърпение Игрите в Токио“, добави сърбинът.

Победата на Дел Потро над Джокович на старта на Олимпийските игри в Рио не се оказа случайна. Впоследствие аржентинецът стигна до финала, където отстъпи в 4 сета пред Анди Мъри, който тогава беше в пика на своята игрова форма. Няколко месеца по-късно шотландецът оглави ранглистата за първи път в кариерата си и приключи 2016 г. като №1 в света.

Любопитен е фактът, че Дел Потро има 4 победи от 20 мача срещу Джокович. Две от тези победи обаче са на Олимпийски игри. Освен споменатия им дуел в Рио, те се срещнаха в спора за бронза в Лондон 4 години по-рано. Дел Потро се наложи в два сета и остави Джокович с празни ръце.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини