Instagram – най-добрата мотивация за спорт



25-05-2020 16:36 | Tennis24.bg

Много хора искат да спортуват, убедени са в ползата от физическото натоварване, но не намират достатъчна мотивация.

Ако сте решили да горите калории, разчитайте на помощта на социалните мрежи.
Ново изследване доказа, че социалната мрежа Instagram е чудесният стимул. Резултатите от проучването на норвежкия университет са публикувани в списание Frontiers in Psychology.

Екипът учени оценявал влиянието на социалната мрежа при формиране на правилна мотивация, наблюдавайки 500 души. Те използвали Facebook и други онлайн платформи, но се оказало, че именно въздействието на Instagram играе ключова роля за мотивацията за активно спортуване.

Участниците в експеримента били с различна физическа подготовка, различно наднормено тегло и натрупани мазнини в областта на корема, но всички те отделяли някакво време за спорт. Едната група следяла Instagram. Там, на всеки три дни в продължение на 3 седмици, се публикували специални постове. На втората група въздействали по различен начин като учените опитвали да събудят в тях лична мотивация.

Резултатите показали, че в двете групи нивата на физическо натоварване били приблизително еднакви.

Но участниците в първата група, която била мотивирана с Instagram, изпитвали по-голямо удоволствие от тренировките. Това се оказал ключът към успеха. Защото именно от удоволствието зависи доколко човек в бъдеще ще продължи да следва спортния режим или ще се откаже, намирайки някакво приемливо извинение.

Източник: noviteroditeli.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини