Джокович за демо турнира с Григор: Ще дарим всички спечелени пари



25-05-2020 21:32 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович заяви, че е развълнуван от предстоящия през следващия месец Адриатически тур, който ще събере някои от най-добрите тенисисти в света в серия от минитурнири с благотворителна цел. Участие в турнето, което ще премине през Западните Балкани, ще вземе и Григор Димитров.

„Целта на всички мачове, които ще изиграем, е изцяло хуманитарна. Всички приходи от спонсорски договори и телевизионни права ще бъдат дарени за благотворителност на хуманитарни организации“, каза Джокович по време на пресконференция в Белград в понеделник.
Сръбската столица трябва да приеме първия от четирите турнира на 13 юни, а седмица след това ще бъде и събитието в хърватския град Задар.

Джокович планира още два турнира в Босна и Херцеговина и в Черна гора, но информация за тях ще бъде дадена на по-късен етап. И четирите предвидени турнира ще се играят на клей кортове, като всеки сет ще се играе до 4 гейма.

„Световните звезди, които ще пристигнат, ще имат възможност сами да изберат коя организация да подпомогнат. Всички участници ще играят безвъзмездно, защото са ми приятели и осъзнават човешката страна на тези събития“, добави Джокович.

Сърбинът разкри, че за момента Григор Димитров, Доминик Тийм и Александър Зверев са му потвърдили, че ще играят в поне един от турнирите.
"Знам, че Роджър Федерер все още има проблеми с коляното, което оперира, и по тази причина не съм го молил да идва. Рафаел Надал наскоро поднови тренировки, но още не съм говорил с него. Може би ще го питам, но не очаквам той да дойде", обясни Джокович за двамата си най-големи съперници.

Сърбинът разкри, че през последните два месеца не е спирал да тренира, но не е съобщил на никой за това, за да не ядосва другите.
„Играх много тенис, но не исках да ядосвам другите играчи. Тренирах както на твърда настилка, така и на клей. Тренировките ми просто бяха с по-ниска интензивност от обикновено, но не съм спирал, защото не знам кога отново ще се подновят състезанията“, каза той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини