Цонга с интересно разкритие: Рафа никога няма да си признае, но…



27-05-2020 09:47 | Tennis24.bg

Испанската суперзвезда Рафаел Надал спокойно може да бъде обявен за Крал на „Ролан Гарос“, където в кариерата си до момента е спечелил безпрецедентните 12 трофея. Впечатляващ е и фактът, че Матадора има едва 2 загуби в надпреварата. Първата дойде през 2009 г., когато той отстъпи пред Робин Сьодерлинг в IV кръг.

Специалистите дълго разсъждаваха как се стигна до това поражение на Рафа. В този ден условията за игра не бяха по вкуса на испанеца, а освен той имаше и проблеми с коляното. Французинът Жо-Вилфред Цонга обаче има друго обяснение за първата загуба на Надал в Париж.

„Рафа никога няма да говори за това, но когато той загуби от Сьодерлиг на „Ролан Гарос“ 2009, беше болен и всички го знаехме. Той имаше ужасни болки в гърлото и като цяло не се чувстваше добре. Това е истината“, разкри Цонга по време на лайфчат.

Дали наистина вирусно заболяване е в основната на загубата на Надал в онзи студен парижки ден едва ли някога ще разберем. Но, в думите на французина има резон, защото Надал започна турнира в серия от няколко титли на червено.

Единственото сигурно е, че Рафа не остана доволен от поражението. Той се завърна на „Ролан Гарос“ през 2010 и до 2014 г. спечели 5 последователни трофея.

Втората и последна към момента загуба на Надал на „Ролан Гарос“ дойде през 2015 г. Испанецът определено не се представяше според възможностите си през сезона, докато в този момент Новак Джокович беше във формата на живота си. Сърбинът се наложи в три сета и прекъсна успешната серия на Матадора.  

През 2016 г. Рафа игра в Париж, но трябваше да се откаже още в началото на надпреварата, след като почувства силна болка в китката. Година по-късно той се завърна с гръм и трясък и спечели 10-ата си титла от „Ролан Гарос“ без да загуби сет! В следващите 2 години шампион отново стана испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини