Ясни са съперниците на Джокович и Димитров на Адриа тур



28-05-2020 11:34 | Tennis24.bg

Организаторът на веригата от демонстративни тенис турнири „Адриа тур“ Новак Джокович попълни състава на първото издание, което е и с участието на Григор Димитров.

За състезанието в Белград на 13 и 14 юни са потвърдили присъствието си хърватите Марин Чилич и Борна Чорич. Те се присъединяват към №3 в света Доминик Тийм от Австрия,  германеца Александер Зверев и сърбите Виктор Троицки, Филип Крайинович и Душан Лайович. Един от последните трима ще бъде резерва.

Тенисистите ще бъдат разделени на две групи по четирима, които играят всеки срещи всеки в два от три сета до четири гейма. Следват полуфинали и финал.

Българинът Димитров и Тийм бяха първите, които приеха поканата на фондацията на световния №1, обяви самият Джокович на 22 май. Григор вероятно ще участва и във втория турнир, който ще бъде в хърватския град Задар на 20 и 21 юни.

Следващите издания са планирани в Черна гора (най-вероятно Будва) на 27 и 28 юни и в Баня Лука (Босна и Херцеговина) на 3 и 4 юли. За финал Ноле ще изиграе демонстративен мач в Сараево срещу Дамир Джумхур на 7 юли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини