И Халеп е готова да отсвири US Open



11-06-2020 16:45 | Tennis24.bg

Симона Халеп по всяка вероятност ще откаже участие на Откритото първенство на САЩ, ако предложените от организаторите на турнира протоколи заради коронавируса бъдат потвърдени. Това съобщи личният треньор на румънската звезда Дарън Кейхил.

Надпреварата в Ню Йорк трябва да стартира на 31 август, а водачът в класацията на АТР Новак Джокович по-рано през седмицата вече заяви, че на практика ще бъде невъзможно да се участва заради предвидените рестрикции, които включват 14-дневна карантина за играчите извън САЩ, ограничен достъп до кортовете, което означава и намалени възможности за тренировки, ограничение за придвижването в града, избор на определени хотели за престой, както и разрешаването на само по един член от екипите да съпровожда тенисистите.

„Ограниченията са много сериозни. Нещата са наистина трудни и всеки играч ще трябва да реши за себе си, дали ще може да се справи. Убеден съм, че това няма да работи при Симона“, коментира Кейхил.

„Специално за Симона, тя трябва да лети от Румъния, след това да прекара четири седмици в Ню Йорк в един хотел и само с един човек от щаба си. Нормално за такива турнири играчите да водят със себе си физиотерапевт, тренировъчен партньор, личен треньор и още един-двама помощници. Сега предложението е такова, че трябва да стоиш основно в хотелската си стая за 3-4 седмици със само един от тях и в същото време да се опиташ да играеш на най-високо ниво. Мисля, че много от тенисистите няма да го приемат“, каза още австралиецът.

Кейхил се надява ситуацията с пандемията от коронавирус да бъде овладяна и необходимостта от предложените мерки да отпадне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини