Григор Димитров: Гордея откъде идвам и къде се намирам в момента, същото важи за Новак



12-06-2020 20:15 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че лесно е бил убеден от Новак Джокович да участва в демонстративния турнир Адриа тур, който започва утре в сръбската столица Белград. Димитров беше част от пресконференцията заедно с Джокович, Александър Зверев (Германия) и Доминик Тийм (Австрия). 

 

Българинът каза, че изобщо не се е поколебал дали да приеме поканата за участие в турнира.

 

"Чувството е все едно сме се събрали да играем приятели от блока. Мисля, че това е едно от най-добрите усещания", заяви Димитров.

 


 

"Всички знаем в коя част на света се намираме. Ясно е, че се гордея откъде идвам и къде се намирам в момента. Същото важи за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Така че не му отне много време да ме убеди", каза първата ни ракета на пресконференция преди тегленето на жребия. Той си припомни, че за последно е бил в Белград, за да участва в турнир за юноши, но това се е случило преди около десет години.

 

"Хубаво е да съм отново тук. Близо е до дома ми. Това е страхотна инициатива и е невероятно, че Новак сам направи такова нещо. Това е единствено по рода си. Мисля, че е много специално за нас. Очевидно е, че всички обичаме да играем един срещу друг. Сега обстоятелствата са много трудни, но смятам, че всеки от нас няма търпение да се завърне на корта. Мисля, че вълнението нараства", каза още Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини