Григор Димитров се завърна на корта с победа



13-06-2020 17:00 | Tennis24.bg

Григор Димитров се завърна на корта с победа. 29-годишният Димитров спечели на старта на демонстративния турнир на клей в Белград Адриa тур срещу представителя на домакините Душан Лайович с 4:3(2), 3:4(5), 4:1 за 82 минути игра.

 

За българина това бе първи мач от 29 февруари, когато загуби в два сета от Рафаел Надал в полуфиналите на турнира в Акапулко (Мексико). Заради глобалната пандемия от Covid-19 всички официални състезания по тенис от средата на март поне до края на юли са отменени или отложени.

 

Димитров не започна по най-добрия начин мача си с Лайович, като допусна ранен пробив за 1:2 гейма. Веднага след това той имаше четири възможности да изравни, но ги пропусна и сърбинът взе аванс от 3:1 гейма. Димитров обаче получи нови три възможности да върне пробива в шестия гейм, в който съперникът му сервираше за първия сет. Този път българинът успя да се възползва от последната от тях и да доведе откриващата част до тайбрек. В него той бе безкомпромисен и спечели със 7:2 точки.

 

В началото на втория сет двамата тенисисти си размениха по два пробива и това доведе до нов тайбрек. В него Димитров водеше с 5:3 точки, но допусна известно колебание и Лайович изравни, печелейки следващите четири разигравания за 7:5.

 

В решителния трети сет българинът обаче показа, че притежава много по-голяма класа и бързо успя да го спечели с 4:1 гейма, взимайки 17 от 26 точкови разигравания.

 

По-късно днес Григор Димитров ще изиграе втория си мач от група "В" на турнира. Негов съперник ще бъде босненецът Дамир Джумхур, а срещата трябва да стартира около 20:00 часа наше време.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини