Тодор Енев: Опитваме се да обърнем внимание на всички тенисисти в регионите



18-06-2020 14:42 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис продължава провеждането регионални подготвителни лагери. Те ще се състоят в 7 града в рамките на 14 дни. Целта на лагерите е плавно навлизане и подготовка преди евентуалното започване на спортния тенис календар в страната.

От вчера на базата на ТК „Суперспорт", гр. Варна започна лагер за състезатели до 12, 14, 16 и 18 годишна възраст. В него участват деца от Варна, Добрич и Шумен.

Той е воден от националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.

„На всеки лагер се опитваме да обърнем внимание на всички състезатели в регионите. Искам да благодаря на ТК „Суперспорт" за отлично предоставените условия", коментира Тодор Енев-капитан на България за Купа „Дейвис".

„Нашата идея е да видим във всички региони как се развиват младите тенистисти, как играят и да може повече състезатели да бъдат в нашето полезрение. Целта е тенисистите отново да навлезнат в състезателен ритъм, защото заради пандемията всеки си е бил вкъщи. Виждам, че децата се чувстват много доволни", допълни Енев.

Лагерът включва двуразови тренировки (сутрин и следобяд). Също така сутринта се провежда физическа подготовка с Светослав Андонов, а следобяд ментална подготовка с Ники Ганчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини