БФТ проведе подготвителен лагер и в Бургас



22-06-2020 14:54 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис продължава с провеждането регионални подготвителни лагери. Целта е плавно навлизане и подготовка преди евентуалното започване на спортния тенис календар в страната.

В рамките два дни на базата на ТК „Черноморец" в Бургас се проведе лагер за състезатели до 12, 14, 16 и 18 годишна възраст. Той беше воден от националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.

„Това е много добра инициатива от страна на БФТ", заяви Веселин Мирчев - главен треньор и секретар на ТК „Черноморец".

„Това беше първи опит да съберем повече деца на едно място, а се видя, че всички копнеят да играят тенис. Децата бяха много щастливи. В рамките на два дни те тренираха двуразово, имаше психолог и треньор по ОФП. Аз съм 40 години треньор и гледам по реакциите на децата. Те се смееха, бягаха с прекрасно настроение и са зажаднели за тенис. Този лагер беше първата крачка да видим децата в какво състояние са като кондиция. Всички те имат върху какво да работят, защото това беше доста дълъг период без тенис", допълни Веселин Мирчев.

Лагерът включва двуразови тренировки (сутрин и следобяд). Също така сутринта се провежда физическа подготовка с Светослав Андонов, а следобяд ментална подготовка с Ники Ганчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини