Джордже Джокович: Това беше най-лошият сценарий



23-06-2020 15:58 | Tennis24.bg

Организираният от Новак Джокович турнир Адриа тур се разви по възможно най-лошия сценарий, след като няколко участници дадоха положителни тестове за COVID-19 по време и след събитието. Това каза братът на сърбина Джордже Джокович.

„Това беше най-лошият възможен сценарий“, каза директорът на събитието Джордже Джокович пред Първа телевизия. „Новак не беше длъжен да си прави тест в Хърватия, тъй като нямаше симптоми. Той го направи веднага след завръщането си в Белград. Около 100 души бяха тествани и бях силно изненадан от новината, че някои от тях са заразени, особено моят приятел от детството Борна Чорич. Пожелаваме на всички тях бързо възстановяване“, каза сърбинът.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие на турнира в Хърватия, след като в неделя обяви, че е заразен с COVID-19. След това положителни проби дадоха Борна Чорич, Виктор Троицки, както и треньорът на Димитров - Кристиан Гро, и италианският кондиционен треньор на Джокович - Марко Паники. Във вторник стана ясно, че заразен с коронавирус е и Новак Джокович.

„Искахме да защитим всеки играч и фен, след като научихме, че Григор Димитров е с положителна проба. Това беше благотворително събитие и всичко, което искахме, беше да играем тенис и да направим добро шоу за феновете“, добави Джордже Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини