Тони Надал скочи на АТП заради новия календар



26-06-2020 13:57 | Tennis24.bg

Тони Надал, чичо на носителя на 19 трофея от Големия шлем Рафаел Надал, определи календара на АТП като „грозен“. Заради пандемията от коронавирус всички турнири от март насам бяха отложени. АТП турът ще бъде подновен на 14-ти август във Вашингтон, като в продължение на 7 седмици ще се изиграят 3 турнира от Мастърс 1000 сериите и два от Големия шлем – US Open и „Ролан Гарос“.

Сгъстеният цикъл със сигурност ще окаже влияние върху точките на Рафаел Надал, който има да защитава титли от Ню Йорк и Париж.

„Разговарях с Рафа и той ми каза, че се колебае на кои турнири да участва“, разкри Тони Надал пред ESPN Deportes.

„Програмата е нереална, особено за по-възрастните тенисисти, които не могат да си позволяват да играят в толкова много последователни седмици. Мисля, че това, което АТП направиха е малко грозно. Решението е изцяло срещу тенисисти като Рафа и Новак. След всичко, което направиха за тениса през годините, останах изненадан от решението, което взеха сега. Мисля, че ще е от огромно значение да се повдигне нещо по въпроса, защото не е възможно да се концентрираш върху толкова много турнири за кратък период от време“.

След надпреварата във Вашингтон, по календар предстои Мастърс 1000 в Синсинати, който тази година ще бъде в Ню Йорк на кортовете в комплекса „Флашинг медоус“. Следва US Open, а веднага след него Мастърс 1000 в Мадрид и Рим плюс „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини