Макенроу: Новак ще играе на US Open, за Рафа не знам



01-07-2020 13:59 | Tennis24.bg

Джон Макенроу изрази мнение, че световният №1 Новак Джокович ще участва и на US Open, и на „Ролан Гарос“. Американецът обаче не смята, че същото ще направи и Рафаел Надал, който е действащ шампион в двата турнира.

„Вярвам, че топ играчите ще участват и на двата турнира“, сподели Макенроу пред „Би Би Си“.

„Предполагам, че след дългата пауза повечето от играчите нямат търпение да се върнат на корта, да се състезават и да видят къде се намират като форма.

Надявам се, че Новак (Джокович) ще се оправи и ще се състезава на US Open. Рафа (Надал) обаче е един от играчите, за които ще бъде трудно да участват и на двата турнира. За нещо ще бъде трудно да премине от хард на клей, това не е по вкуса му.

Ще ми е интересно да видя дали някои тенисисти от Европа ще предпочетат да не пътуват до САЩ заради коронавируса. Ню Йорк вече започна да се справя по-добре с пандемията, но никой не знае какво ще се случи в следващите месеци. Бих се изненадал, ако някой от топ играчите реши да пропусне US Open“, коментира Макенроу.

Надпреварата в Ню Йорк трябва да започне в края на август и да продължи до 13 септември. Две седмици по-късно пък е стартът на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини