БФТ обяви държавния календар до септември03-07-2020 17:17 | Tennis24.bg

БФТ обяви държавния календар за периода 18.07 - 06.09.2020 година. Календарът след 06.09.2020 година ще бъде изготвен допълнително, след като ITF и ТЕ обявят началната дата за международния юношески календар и правила за домакинства по нации.

Предвид няколкократните изменения на календара Техническата комисия на БФТ, след решения и на Треньорския съвет и Съдийската комисия, прие няколко промени, които касаят провеждането на състезанията, а именно:

- Националните ранглисти ще бъдат публикувани веднага след приключване на държавните турнири и първенства.

- Срокът за заявки за всички държавни лични първенства и турнири ще бъде 5 дни преди началото им, а срокът за отказ – 2 дни. Целта е предходните турнири да важат за приемането на състезателите.

- Срокът за заявки за всички държавни отборни първенства остава 20 дни преди началото им, а жребият ще се тегли след излизането на ранглистата след предходния турнир (т.е. 5 дни преди ДОП до 12, 16 и 18 г. и 3 дни преди ДОП до 14 г.)

- Предвид сгъстения календар отпадат състезанията по смесени двойки на държавните лични първенства до 16 и 18 г.

- Ранглистите за мъже и жени се "замразяват" след държавните първенства в зала, т.е. преди ДЛП за мъже и жени няма да отпадат точки от турнири, провеждани след ДЛПЗ през 2019 г., а само ще се добавят точки от нови турнири.

- За предстоящите турнири заявяването за участие трябва да се извърши отново.

През следващата седмица ще бъдат публикувани актуализираните регионални календари, както и ще бъдат обявени противоепидемиологични мерки за провеждането на състезанията.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини