Джокович отнесе и Вавринка, очаква Сьодерлинг



13-05-2011 01:22 | Николай Драгиев

Новак Джокович записа своята поредна победа №34 за сезона (№36 общо). Сърбинът надделя с 6:4, 6:1 над Станислас Вавринка след малко повече от часа и половина игра. Ноле изглежда не се чувстваше в оптимално състояние, но въпреки това изнесе изключителен втори сет, в който показа страхотна игра.

Първата част продължи 62 минути и бе особено равностойна. Вавринка на няколко пъти имаше добри шансове да пробие съперник. Джокович обаче спаси убедително и четирите възможности, открили се пред швейцареца.

В края на тази част Вавринка допусна няколко непредизвикани грешки в повече, които натежаха и Джокович взе превес с 6:4.

Джокович нямаше никакво намерение да удължава двубоя. Той заигра много по-освободено и буквално съсипа Вавринка с печеливши удари и от бекхенд, и от форхенд. Така за кратко време се озова с преднина от 5:0. Вавринка все пак се спаси от "геврек" за почетното - 1:6.

В четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Рим Джокович ще срещне Робин Сьодерлинг. Шведът трудно победи Николас Алмагро с 6:3, 3:6, 6:4.

След шест мача между двамата Джокович води с 5:1.

Двубоят ще започне около 22,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини